Kunst in Rijselstraat

Satelliet.K organiseert samen met Frock Gallery, Reichmanns en R121 de gezamenlijke opendeurdag Kunst in Rijselstraat op zaterdag 21 mei 2022.

De lente doet kunst bloeien in de Rijselstraat

Er openen vier nieuwe hotspots voor kunstliefhebbers in deze historische centrumstraat in Ieper. Wie wandelt van de Grote Markt naar de Rijselpoort ontdekt achtereenvolgens Frock Gallery, Reichmanns, kunstenhuis Satelliet.K van stad Ieper en even verderop, voorbij de St. Pieterskerk, ook nog het huis met kunst R121.

Programma

Alle galerijen en het kunstenhuis openen hun deuren tussen 10 en 18 uur. Vrije inkom. Iedereen is welkom. Geniet van een jazzy sfeertje: muziek, een drankje en vooral van kunst in hartje Ieper!

 

Frock GalleryOptredens om 12u00 en 16u00
 Doorlopend vrij bezoek van de tentoonstelling
  
ReichmannsOptredens om 13u00 en 16u30
 Doorlopend vrij bezoek van de tentoonstelling
  
Satelliet.K     Optredens om 11u00 en 15u00
 Rondleidingen om 11u30, 13u30 en 15u30
 Doorlopend: werk van Dé Academie afdeling Beeldende Kunst
  
R121Optredens om 14u00 en om 17u30
 Korte lezing door Helena Pinket om 14u30 en 17u00
 Doorlopend vrij bezoek van de tentoonstelling

 

De optredens worden verzorgd door leerlingen van Dé Academie afdeling Muziek.

Over de 4 kunstinitiatieven

Deze opendeurdag is een gezamenlijk initiatief van:

Frock Gallery in de Rijselstraat 26 heeft de ambitie om hedendaagse kunst écht toegankelijk te maken voor het brede publiek én beloftevolle hedendaagse kunstenaars in contact te brengen met hun publiek. De kernzin van de galerij ‘It’s the people that make the magic’. Dit vormt de ruggengraat van de opbouw van de galerij, de events, de exposities en de communicatie. Naast verrassende tentoonstellingen van hedendaagse kunst integreert Frock Gallery ook een artshop in de galerij. Een echte winkel, waar de lokale gemeenschap, dagjesmensen en citytrippers terecht kunnen voor een uiterst origineel en kunstig cadeau. Het initiatief ‘Frock Gallery’ komt van de Amerikaans kunstenaar Matthew J. Frock en zijn vrouw en onderneemster Annelies Deltour. www.frockgallery.com

Reichmanns brengt kunstenaar, kunst en kunstliefhebber samen. In de Rijselstraat 27B presenteert Reichmanns een unieke collectie kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Een platform voor kunstenaars van alle niveaus - internationaal, nationaal, lokaal, opkomend en gevestigd. Solo-projecten of unieke samenwerkingen. De galerij brengt verbeeldingskracht en positiviteit met een breed scala aan kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en driedimensionale werken. Elk kunstwerk wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Het doel is om een frisse kijk op de hedendaagse kunst te bieden vanuit een breed spectrum aan kunstenaars en exposities. www.reichmanns.be

Kunstenhuis ‘Satelliet.K’ is een initiatief van stad Ieper. Het wordt de plek waar beeldende kunstenaars uit Ieper en omstreken kunnen creëren en ontmoeten. Daarvoor verbouwde stad Ieper het Belle-Godshuis en het naburige pand Rijselstraat 40 in Ieper. Het kunstenhuis omvat 10 ateliers die kunstenaars kunnen huren, een polyvalente ruimte, een expositieruimte en een studio voor artists in residence. De ateliers worden verhuurd vanaf juli. Kunstenaars kunnen een aanvraag indienen op www.satelliet-k.be.

R121, een  project met een passie  voor kunst - gedragen door mensen met eenzelfde  doelststelling - wil het maken en beleven van kunst in al haar expressievormen (mee-) introduceren, stimuleren en faciliteren. In een huis gelegen in de Rijselstraat 121 stelt R121 (tentoonstellings-)infrastructuur ter beschikking en organiseert de vzw (in oprichting) tentoonstellingen & artistieke events. Initiatiefnemers zijn kunstenaar Filip De Cock en zijn partner Bea Van Imschoot die vanuit haar beroepsverleden zal instaan voor een sociaal-educatieve toets.

R121 is momenteel nog volop in renovatie maar opent op 21 mei even de (werf-)deur voor een eerste kennismaking met kunst op de werfvloer. De officiële opening en opstart wordt voorzien in het najaar 2022. Vragen en info: r121kunst [at] gmail.com

Met de steun van: